tirsdag 17. november 2009

Langkjøring med hagle og tights

Hei Håvard! Hva med å bli med meg på et litt sprøtt prosjekt? John ringte meg en onsdag kveld og torsdag morgen sto to skiløpere klar på parkeringsplassen på Brøttem; med treningstights, lave fjellsko, løpesekk og hagle klar for langkjøring i Brungmarkas kuperte skogåsfjellterreng. Jakta er på hell men tross sen høst er det fortsatt barmark og fine jaktmuligheter.
John og jeg er klar på at motivasjon gjennom variasjon i treningsarbeidet er svært viktig. Da er nettopp jakt tingen for oss; lange turer med seige fraspark med innslag av heite jaktsitusasjoner, og adrenalinkikk i form av svære tiurer som dundrer ut av flott og variert krevende trønderterreng.
Slik turer skaper god solid treningstoleranse samtidig som vi begge mener dette er vår vaksinasjon mot senere overtrening og overbelastning. Så derfor har vi siden tidlig høst lagt ned 10-12 fulle dager med hagle og sekk på ryggen.

Turen ble veldig bra den. Kalde netter i forkant hadde gjort tælen robust, og den bar selv Terminator på 0,1 tonn med glans!
Både John og jeg følte oss som to geriljajegere på stortokt. Småløping med hagle i utfordrende terreng!!-Hmm...er dette så lurt da? Var meldingen fra Gunnar (faren til Bjørnen). Joda, dette måtte prøves.

I overkant av fem timer ble turen. På grunn av vårt høye bevegelsestempo ble det vanskelig å forsere terrenget skånsomt og lydløst. Fuglene lettet nok på lange hold, ute av sanseavstand for oss. Men et par tiurer ble observert ned lia av John, støkket av den svære mannen høyere oppe i lia. Den ene ble det løsnet skudd etter, men dessverre uten hell.
På slutten av dagen og på vei hjem dro vi høyere opp i terrenget. Kanskje kunne vi få overlistet noe helhvite ryper. Noen sjanser ble det og en skarve rype havnet i sekken og senere samme kveld i en himmelsk jegergryta. Joda, gutta vet hva naturopplevelser gir av økt livskvalitet.- Kvelden ble fantastisk...eventyrlig vakker med variert lys fra en lav novembersol.














Senere samme kveld satt to slitne karer rundt samme bord, med viltgryte av elg og fersk rype, en kald førjulsøl og med dagens opplevelser som tema for samtalene. (Selvfølgelig ispedd noen damehistorier fra John!)

3 kommentarer:

  1. Je tur pina je mi at je må ta n tur åt Brungmarka på oppsyn. Da scha dokk lange ut ferr å holle unna. T. Borgos

    SvarSlett
  2. Hei
    Kult å se at dere koser dere i fjellet!
    Jeg har selv fått en heldag nå i dag på fjellet i Meråker. Utrolig flott dag, med vindstille og masse fugl!
    Livet er herlig for de som kan å leve det!!

    Frode

    SvarSlett
  3. Ja je tykje det her va bra skrevi- det ska dokk ha. Men je kan inte sei at je inte ska ta mei en oppsynstur ti de her bynære stråka, da je inte e fødd bak i låvdør og hell inte aaakurat har sett di her stråka så nere bya før. Men, no har je jo inte aaakurat vør så mye ti bya før- sååå det kan jo vør at de fjella som e ti bya ligne på det vi har her oppi fjellom. Da må e avsluuute førr je ska i veg å sjå nååeen hårråjegera ti kortøm.
    T.B

    SvarSlett