fredag 13. november 2009

Fantastisk skitur i vakre fjell!:)


Jeg og Håvard er ikke kvalifisert til åpningsrennene på Beitostølen(ja, det er nok fler som er glade for det), så da måtte vi finne på noe annet i helga! Været var fint, så vi bestemte oss for å sjekke skiforholda i fjellet.
Vi stod opp tidlig for å få med oss soloppgangen, og hvilket vær vi fikk. Blikkstille, og kanonføre i fjellet. Det var to priviligerte og ydmyke gutter som beundret solas langsomme ferd opp av horisonten..
Skituren gikk i Aunegrendas vakre fjell, og ruta ble i grunnen til mens vi gikk. Vi startet like ved Hultdalsvollene, gikk inn til Stor-Skjællåa og "friar-haugen", opp til skjællåbua, før vi dreide tilbake via Ausa, Ysterhultdalen og ned til Hultsjøbua.
Etter hvert tiltok vinden, og stoppen i Hultsjøbua ble både lengre og varmere enn vi hadde tenkt. Vi fyrte opp i ovnen, kokte kaffe og tok en liten strekk på sengene attpå. Det var vanvittig godt. Engelsksetteren min Rocky satte også pris på den gode varme bua, sjøl om han nok trives bedre ute enn inne!!
Tilbaketuren ble ikke strabasiøs(vi hadde kulingen i ryggen), men ganske heftig. Med skikkelig medvind og null sikt var det en utfordring å navigere. Det endte med noen kraftige utforkjøringer(fonnene er allerede høye) og en brukket ski for Håvard sin del. Utstyret mitt holdt, men så er også det av et langt kraftigere kaliber..:)
Det ble i alt 3t30min effektiv trening, og påfyll av såvell fysisk som psykisk mengde. Lite er bedre enn å lange ut i fjellet når det er flotte forhold.

Må også få benytte anledningen til å gratulere J.K. Dahl med seiren på dagens sprint-det var imponerende. Likevel har jeg en har jeg en følelse av at mr. Dahl like gjerne kunne tenkt seg en slik fjelltur framfor sirkuset på Beito..:)!

-bjørnen-







3 kommentarer:

  1. Bra innlegg John! Og takk for en knallfin tur! Som sagt sjelden man kan få en slik økt først på sesongen. Det er gjerne på senvinteren eller våren forholdene er slik, hardt og fint for konk ski. Ja må si jeg er imponert over utstyret ditt..

    SvarSlett
  2. Apropos utstyr (litt usikker på hvilket utstyr Terminator sikter til...)Ser ut te å vør svere skiskotrekk bjørnen har! Bankmanden

    SvarSlett
  3. Ja kan bære bekrefte at det e fint i fjella og at fisket i Hultsjøen går i femårssyklusa!
    Om treningseffekt vise se å gå i Hultsjøens rytma, ja da Bjørnen- vet både e og du og n Fjell at 2010 bli et storår!
    Tjäderson

    SvarSlett