mandag 23. november 2009

"All systems shut down"

Slik føltes det søndag morgen til frokost, siste treningsdagen på samlingen i Ramundberget. På tross av svært skiftende vær og føre klarte langdistansegutta, John og Håvard, å gjennomføre nok en meget bra samling.

Denne gangen var hele Strindheim på tur, nærmere 200 treningsglade skiløpere -store og små. Junior- og seniorløperne lå i ei hytte på utsiden mens resten stort sett holdt til på hotellet. Alle møttes til faste måltider i spisesalen og dette er en type samling som er verdifull og samlende for klubben. Bare synd at resten av de lange guttene ikke hadde mulighet til å delta.


Det var som John nevner i sitt innlegg en fryktelig tetthet av skiløpere i løypene mellom Bruks og Ramundberget. Særlig ble ettermiddagsøkta noe i overkant spennende siden mange ikke brukte lykt. For mitt eget vedkommende ble det mange hjerte i halsen opplevelser og nestenulykker. Ofte med yngre skiløpere involvert. Man kan jo tenke seg hvilken skade Terminator kunne forulempet ved en påkjørsel av et mindre barn, huff og huff. Isteden ble det samlingen med de mange stavbrekk (og de mange uvanlig klønete fallene). Hele to staver måtte bøte med livet. Og utforkjøringen og kappkjøringen ned fra fjellet var like artig og spennende som alltid før!
John og jeg valgte å dra ut på øktene tidlig. Klokka åtte hver morgen var vi ute. Dermed hadde vi første timen alene med løypene. Samtidig som vi brukte ettermiddagstimene godt i fjelløypene. Slik slapp vi unna den verste trafikken. Mange flotte opplevelser i form av skiglede, lys og stemning fikk vi med oss denne gangen også.




Dette ble en samling som ga oss samlet sett en stor fysisk belastning. Flere lange økter, sammen med to økter av høyere intensitet. Siste økta var en distanseøkt med varighet 45 minutter. Selv om begge var dyktig sliten på morgenen søndag ble økta gjennomført svært bra av begge. John virker likevel pr nu hakket sterkere og slo meg med halvminuttet. Jeg har stor tro på gutten fra Haltdalen til vinteren!
Begge føler vi oss nå godt trent og solide, men vi gleder oss til en roligere periode med mindre mengdetrening, mer overskudd og dermed mer trøkk og fart på hardøktene.




Skihilsen fra de lange

2 kommentarer:

  1. Bra at ungdommen får beveget fotan.... Stusser litt på navnet "de lange"... Ka dokk mæin me de?
    Vel, uansett er det mer enn lengden som teller når konkurransene kommer. Lykke te!

    Hilsen Stuttfeiten

    SvarSlett
  2. De stuttfeite kan vi ikke assosieres med-vennligst fjern ditt innlegg pronto..;)

    SvarSlett