onsdag 4. november 2009

Om svinet, tricepsen, slagborret og bjørnen som skulle vaksineres..


Det var en gang en bjørn som stod i fare for å komme i kontakt med svin. Ikke slik at han hadde mye til overs for svina, men i den nye verden svermet de overalt-og de bar med seg skumle sykdommer. Lenge prøvde han å isolere seg. Han holdt seg mest i skogen og fjellene-hvor svina ikke hadde innpass. Vel så han en og annen skiløper krysse stresset avsted langs tilsnødde grusveier(hva nå de var ute etter??) og noen bortkomne elgjegere på post, men ellers var det relativt stille i hans verden..

I de stille høstmånedene, like etter at den første snøen hadde lagt seg, fikk han imidlertid ferten av ei binne-som hadde stø kurs mot nærmeste by. Han fulgte godlukta. Over dal og li, nedetter trange bekkefar og over brusende elver. Til slutt stod han ved byens første utposter, og måtte ta et valg: Fortsette-eller snu. Han grunnet lenge, og spesielt rant svinenes sykdommer han i hu..Det ble til at han oppsøkte første og beste veterinær, for han hadde hørt det fantes et botemiddel mot slik fandenskap. Veterinæren slet lenge med å sette den forløsende sprøyta, men måtte gi opp-makan til steinhard biceps hadde han ikke vært borti. Utenfor fikk han imidletid se et par anleggsarbeidere, og øynet plutselig håp. Slagborret ble koblet til, og drillen presset mot bjørnes svulmende triceps. Det ristet og røyk av slagborret når det sakte men sikkert borret seg inn i bjørnens arm. Anleggsarbeideren tørket svetten, og veterineæren kunne endelig sette sprøyta. Da satte bjørnen i et voldsomt gaul, bykset ut og inn i skogen den samme veien han var kommet fra..Men sprøyta hadde satt spor: på venstre overarm vokste det fram en triceps så stor at dyreverdenen aldri hadde sett maken.

Etter dette har bjørnen aldri vært sett i nærheten av byen, og binner holder han seg langt borte fra-klok av skade. Bjørnen stakk til sverige- hvor flesket var bedre og svinene færre.

Så godtfolk: Hvis dere tilfeldigvis skulle se en bjørn fare gjennom skogene i sverige, med diger tricpes og farlig lynne-ta dere i vare: Han liker verken svin, binner eller skiløpere-de siste spiser han til froksost!! :)



3 kommentarer:

  1. Nu jävlar, vad står i er huvud norrbagg? Er det trasig med snö i Norge? Kom i håg att i Härjedalsfjellen klappar vi ned björn og lodjur utan at blinka med ögarna. Ock skidåkare ösar vi ned til frukost tilsammans med svin flesk og öl. Nej norrbagg, åk hem og trän mer innan du kommer åter, grenstraktarna er inte for halvbjörnar i horisontalläge med vansinnig svininfluensa rädsla. Nej,detta fjällstråk er ei for otränade bybor som lufsar rundt på skidor i tråkig snöslask. Her åker bara de rejelt stärka myskoxar og vargdödare med prylfeber för vasaen på skidor blant höga fjäll, storblockiga höjdryggar ock uråldriga lavbehängda tallar.
    Bevaka dig vid oxberg- då grillar
    Härjedalsmyskoxen med 1000 timmar i nu läget

    SvarSlett
  2. Hei gutter, kos dere på ski i Sverige. Vi reiser til Rauland for å gå på ski i helga, og tilbake dit på onsdag etter to dager med jobb. 6*8 minutter stakedrag på rulleski i sludd i dag. Pass opp til vinteren, og sjekk ut hasabjonn.blogspot.com

    SvarSlett
  3. Hahaha.. d var nå å en måte å beskrive vaksineringa på. ;))

    SvarSlett